Ontdekken

Onbezorgd genieten

Comfort en luxe Heeft u iets te vieren of wilt u gewoon aan boord van een compleet ingericht schip stappen? Dat kan met ons ‘Noflik fekânsjepakket’. U hoeft alleen uw persoonlijke spullen mee te nemen en weg te bergen want aan boord treft u opgemaakte kooien en bad- en keukenlinnen aan. Ook staat een lekker flesje wijn met een stukje kaas en iets te knabbelen uit de plaatselijke Landwinkel ‘de Wartenster’ voor u klaar. De eindschoonmaak verzorgen wij ook voor u, alleen de prullenbak moet geleegd zijn en de vaat schoon en droog in de kastjes staan wanneer u de boot weer inlevert. Uiteraard kunt u bovenstaande ook afzonderlijk bij reserveren. Informeer naar de mogelijkheden.

Varen

Eenvoudig manoeuvreren
Heeft u nog niet zo veel ervaring op het water? Wij helpen u graag persoonlijk op weg. Ook de beginnende schipper heeft het varen namelijk vrij snel onder de knie. Dit is mede dankzij de boegschroef waarmee al onze schepen uitgerust zijn. Verschillende schepen beschikken tevens over een hekschroef. Hierdoor is het schip nog eenvoudiger te manoeuvreren. Ideaal bij het aan- en afmeren of bijvoorbeeld bij het wachten of passeren van bruggen en sluizen.

Persoonlijke start
Nadat u aan boord geïnstalleerd bent, krijgt u uitleg over het motorjacht en technische informatie. Samen maken we een kleine proefvaart. We nemen het aan- en afmeren door, zodat u vervolgens van een onbezorgde vaarvakantie kunt gaan genieten. U heeft voor het huren van één van onze schepen geen vaarbewijs nodig.

Vaargebied

Vier waterrijke provincies
Met onze schepen kunt u prachtige tochten maken door Friesland. Maar ook de verrassend mooie vaargebieden in Groningen, Drenthe en Overijssel liggen binnen handbereik. Heeft u al vaarervaring, dan zijn ook routes buiten dit vaargebied toegestaan, met uitzondering van de Waddenzee, dit is niet toegestaan.

Volop gezellige watersportplaatsen
Jachtverhuur Heegstra is gelegen bij Nationaal Park de Oude Venen, in hartje Friesland. Onze haven in Warten ligt vlakbij Grou en Eernewoude en in de nabijheid van Leeuwarden, Sneek en Lemmer. Levendige en gezellige watersportplaatsen, waar elke dag te genieten valt!

Charmante vaarroutes
Vaak zijn tochten voor schepen met een geringe doorvaarthoogte, het meest charmant. Onze Wiidvletten Freule, Freon en Flarde, maar ook de vlet Sabine en de motorkruiser Foarut zijn hier zeer geschikt voor. Een echte aanrader is de verrassende Lits-Lauwersmeertocht, door het noorden van Friesland. Maar zo zijn er nog talloze prachtige routes. We vertellen u er graag meer over!

Inspiratie aan boord
Uiteraard staan wij (als echte kenners van waterrijk Friesland) altijd voor u klaar met tips over onvergetelijke vaarroutes. Aan boord zijn ook kaarten aanwezig met verschillende vaarroutes. Standaard aan boord zijn de waterkaarten B en C, het almanak en het vaarreglement.

Vispas

Ultiem ontspannen vanuit eigen boot
Wat is er heerlijker dan ’s avonds, lekker rustig, aan de oever van een meer een hengeltje uit te gooien? Dat kan vanaf het achterdek of vanuit de kuip van uw schip. U heeft hier alleen wel een vispas voor nodig. De vispas, welke het gehele jaar geldig is, kost 35 euro. Een weekvergunning voor Friesland kost 10 euro en is te verkrijgen bij het postkantoor en de sportviswinkel.

Meenemen

Al onze schepen beschikken over een complete keukeninventaris. Dekbedden, bed-, bad- en keukenlinnen zijn niet standaard aan boord. Alleen hoofdkussens zijn aanwezig. Eventueel kunt u dekbedden en linnengoed bijhuren. Bij het inschepen treft u dan opgemaakte kooien aan.

Alle proviand dient u zelf mee te nemen. Stuurt u ons tijdig een boodschappenlijst (voorzien van uw naam en de naam van de door u gehuurde boot) met de meest gangbare levensmiddelen? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat deze bij afvaart aan boord zijn.